WELKOM

zondag 30 januari 2011

Nog meer sjaaltjes

Zoals ik vorige week al aan gaf - een nieuwe hobby is geboren.
Vorige week had ik alleen nog de gehaakte sjaaltjes af - van de week 1 gebreid. Deze ziet er iets sjieker uit vind ik zelf.
Op onderstaande foto zijn 3 verschillende creaties te zien:
links is een sjaaltje dat ik nog aan het haken ben - met bolletjes; in het midden de gebreide versie en rechts het al eerder gehaakte sjaaltje. Van alle drie ook nog even een detail opname gemaakt dan is het iets beter te zien hoe het eruit ziet.

zondag 23 januari 2011

Nieuwe hobby

In ons buurtje zijn alle vrouwen erg creatief, van alles wordt er gedaan schilderen, kantklossen, kaarten maken, kaart weven, breien en haken. Kantklossen en kaart weven gaat me nog een beetje te ver, maar ben wel aangestoken met het haak en brei virus. Daar hadden de buurvrouwen namelijk hele leuke patroontjes voor sjaaltjes voor - en aangezien ik vaak sjaaltjes draag was dit natuurlijk ook een uitdaging om te gaan doen. Lekker rustig tv kijken en dan ondertussen een sjaaltje haken - ben je lekker bezig en bijkomstigheid is dat ik dan niet ga snoepen. Moet nu wel op zoek naar anderen die ook een sjaaltje willen, want hop een bepaald moment heb je zelf wel genoeg sjaaltjes :-) , maar voorlopig kan ik nog even mezelf vermaken.
Hiernaast een foto van de sjaaltjes.
Kijk verder nog even onder Other things voor een foto van 2 kaarsenstandaards die ik met vinyl heb opgefleurd.

Creatief aangestoken

Als mama bezig is met scrapbooken wil Rick graag mee doen - een tijdje geleden heeft hij deze canvas gemaakt van de foto's van zijn voetbalteam. Mama moest hem wel soms even helpen, zeker met de 3D verf, maar verder heeft hij zelf alles verzonnen. Leuk om hem zo bezig te zien :-) . Hij is nu ook aan het tekenen geslagen - ontwerpen van sportschoenen en 't shirts.

dinsdag 18 januari 2011

Foto-overzicht 2010

Elk begin van het jaar maak ik een foto collage van het afgelopen jaar. In het begin was dit gewoon in een wissellijst , maar de laatste 2 jaar eigenlijk ervoor gekozen om dit op een canvas te doen. Canvas eerst in een mooie kleur schilderen en dan de leuke foto's van het afgelopen jaar er op rangschikken. Ook dit jaar dus weer gedaan, nu met een blauwe achtergrond en een aantal stempels gebruikt om het randje te versieren. Dit is het resultaat - weer een leuk overzicht om het komende jaar naar te kijken.

dinsdag 11 januari 2011

Kalender kaart

Via een link (http://x-stitchandmore.blogspot.com/2010/10/calendar-card-tutorial.html) op een forum een tutorial van deze leuke kalender kaart gevonden. Gemaakt voor een buurvrouw die een groot aantal bestralingen moet ondergaan - kan ze aftellen of optellen hoeveel ze er nog moet of gewoon als kalender  gebruiken. En natuurlijk ook leuk om naar te kijken en ook om te geven.

Winter 10 daagse

De afgelopen 15 dagen druk aan het scrappen geweest. Op het creabest forum werd door 1 van de forum leden elke dag (10 dagen lang) een uitdaging gepost, waar je je scrap creativiteit weer echt kon laten werken. Zelf ook mee gedaan en 10 leuke, en soms al zeg ik hetzelf, minder leuke scrappagina's gemaakt.
Dit vind ik zelf de leukste. Voor alle uitwerkingen zie de pagina - scrapbook.