WELKOM

zondag 31 oktober 2010

Afgelopen week

Afgelopen week erg druk geweest met knutselen - er waren een aantal  mensen jarig dus kaartjes gemaakt en direct ook maar voor de kerst bezig gegaan (zie pagina "cards"). Verder 2 verjaardagen - 1 van een vriendin en van ons nichtje die alweer 4 jaar is geworden. Voor de vriendin gastendoekjes gemaakt met Rhinestone patroontjes (zie pagina 'other things" voor de foto's). Voor mijn nichtje het volgende "make-up" doosje gemaakt van een oud sigarendoosje.

zondag 24 oktober 2010

Other things

Op de "other things" pagina van mijn blog een aantal dingen neergezet die ik heb gemaakt met het vinyl, heat transfer en rhinestones van Silhouette. Waar de Silhouette al niet voor gebruikt kan worden - GEWELDIG !!! - begin het steeds leuker te vinden om dingen te maken. Vandaag iets voor de spiegels in de gang en slaapkamer gemaakt van vinyl.

zaterdag 23 oktober 2010

Foto album oom en tante

Probeer al een tijdje inspiratie te vinden voor het scrap album dat ik beloofd heb te maken nav het 55-jarig huwelijk van mijn oom en tante. De foto's liggen al een hele tijd klaar, maar het lukte me maar niet om te beginnen. Tot ik van de week de sketch uitdaging van Brenda zag op het forum van Creabest (http://www.creabest.nl/community/forum.html?func=view&catid=48&id=7999#7999). Deze sketch vond ik wel erg leuk om te gebruiken voor de begin pagina. Na deze pagina is de inspiratie er opeens wel en lijkt het nu aardig te gaan vlotten . Heb al 3 pagina's af - de 4e was in de maak, maar toen liet het papier los van de Silhouette mat terwijl deze aan het snijden was - dat was balen en ben dus even gestopt om de mat opnieuw van plak te voorzien-vanavond maar weer even verder proberen.

maandag 18 oktober 2010

Nog een paar kaartjes

Een collega van EJ is jarig van de week en hij vroeg mij om een kaartje te maken. Aangezien ik net de smaak te pakken heb van het maken van trapkaarten, direct er maar 2 gemaakt - een voor de collega en 1 voor een andere gelegenheid. Loop ik eindelijk een keertje voor met kaarten maken !!


zondag 17 oktober 2010

Kaarten gemaakt

Van de week weer een aantal kaarten gemaakt. Woensdagavond 's avonds met een vriendin een workshop - trapkaarten - gedaan bij de Egel (http://www.kaartenmakerij.nl/shop/). Nu weet ik eindelijk hoe je een trapkaart kan maken, zat altijd met de maten te knoeien, maar nu voor eens en altijd opgeslagen. Zaterdag was er de presentatie van het boek "Eline's huis" ook bij de Egel. Hier kon je toen ook een make and take kaart "" maken nav voorbeelden uit haar boek. In dit geval met een aantal van haar stempels. De stempels direct dus ook maar aangeschaft, want is toch wel leuk zo.
De kaarten heb ik opgeslagen onder "Cards and other things".

donderdag 14 oktober 2010

Nog even wennen!

Ben nog niet helemaal gewend aan het feit dat ik nu ook een blog heb. Weer een aantal leuke dingen gemaakt, maar natuurlijk of niet hier geplaatst of geen foto gemaakt voordat ik een kaart op stuurde.
Maar bij deze toch nog de 2 inzendingen voor 1. de uitdaging van Creabest (http://www.creabest.nl/ )en 2. de sketch uitdaging die ik op dat forum aan Ilona had gegeven - zelf ook nog even gemaakt met foto's van de voetbaltraining van Rick.
Dit is de LO voor de uitdaging van Creabest - Je mocht dit keer kiezen uit de 49 uitdagingen die al waren geweest. Voor mij was het een hele uitdaging om eens meerdere lintjes te gebruiken. Deze foto's, genomen tijdens het trouwen van een nichtje en het feestje voor het 55-jarig huwelijk van mijn oom en tante , leenden zich daar goed voor. Bedenk me nu dat ik ook nog beloofd had om een album te maken van het 55-jarig huwelijk - ben ik nog niet aan toe gekomen. Binnenkort maar eens tijd voor maken.

De tweede foto invoegen lijkt dus even niet te lukken, dus dat houden jullie nog te goed. --> is gelukt. De flitser blijkt helaas iets te overdreven op de foto te staan, maar foto's zijn genomen tijdens een training van De complete Techniek die mijn jongste zoon volgt. Wil heel graag een goede keeper worden en met deze trainingen specifiek op het gebied van keepen moet hij een stukje op weg geholpen worden. Leuk om te zien hoeveel plezier hij er in heeft. En fanatiek !!! dat hij is....

zaterdag 2 oktober 2010

Sketchuitdaging

Weer lekker bezig geweest met scrappen - is erg druk geweest, maar dit kon er toch nog even tussen door.
Op het Creabest forum (http://www.creabest.nl/community/forum.html) is er een "lijntje" bezig waar iedereen elkaar kan uitdagen met een sketch. Altijd een uitdaging voor mij om volgens een vastomlijnd patroon te werken. Ook omdat het vaak een enkele LO is, met maar 1 of 2 foto's maak ik ze niet altijd. Wil toch vaak veel foto's wegwerken en met 1 foto per layout schiet dat natuurlijk niet erg op. Voor deze sketch van Veronique echter een leuke "eenling" foto gevonden van een dagje Madurodam (2009). Kleurig papier (voor een achterkant van hetzelfde papier) gebruikt, wat je ook niet vaak zult zien in mijn layouts.

creabest uitdaging 49

De creabest uitdaging van afgelopen keer had echt met het nederlandse weer te maken: gebruik een paraplu op de LO. Dit deed me direct weer aan de zomervakantie denken, waar we toch een aantal dagen ook behoorlijk wat regen hebben gehad. Deze foto is toen genomen. Met een achtergrond van blaadjes en paraplu's lijkt het net herfst !!